می خواهیم براتون در مورد اسپیکر بلوتوثی که جذاب ترین تجهیزات صوتی حرف بزنیم؛ که عموم مردم توجه به خصوصی به آن دارن با سلایق مختلف از قبیل تنوع در رنگ ها و سایز های مختلف آن ها را دیده ایم .که همیشه چالش بر سر قدرت و کیفیت اسپیکر به میان آمده است. بعضی از آنها با اینکه از سایز کوچکی برخوردارند بسیار با کیفیت و قدرتمند هستنن و شنونده متعجب میشود که. چگونه از چنین دستگاه کوچکی صدایی به این خوبی تولید میشود؟
اسپیکرهای بلوتوثی برای افراد این امکان را فراهم میکنند که بدون نیاز به کابل و از طریق بلوتوث دستگاه منبع را به آن متصل کرده و صدا را از طریق آن پخش کنند. بلوتوث یک فناوری بیسیم است که از فرکانسهای رادیویی UHF برای اتصال کوتاهبرد استفاده میکند.
معمولاً اندازه کوچک، حمل و نقل آسان، قابلیت شارژ، اتصال راحت به اسپیکر در کنار قیمت مناسب از ویژگیهای اساسی این تجهیزات صوتی است. هرچند برخی اسپیکرهای بلوتوثی رومیزی هستند و برای راهاندازی نیازمند اتصال به کابل برق هستند که توان خروجی بالایی هم دارند. برخی هم بسیار گرانقیمت که فقط افراد به خصوصی را به خود جلب میکنند.
میخواهیم بدانیم که این اسپیکرها چگونه کار میکنند، چه تفاوتهایی بین آنها از نظر امکاناتی که ارائه میدهند وجود دارد و شما بهتر است چه گزینههایی را مدنظر داشته باشید؟ همچنین با شما مختصری دربارۀ فناوری بلوتوث خواهیم گفت. برخی سوالات معمول را پاسخ خواهیم داد: مثلاً آیا فناوری اتصال بلوتوث موجب کاهش کیفیت صدا میشود؟ تفاوت بین اسپیکرهای بیسیم Wifi و اسپیکرهای بلوتوثی در چیست؟ از معایب اسپیکرهای بلوتوثی به کدام موارد میتوان اشاره کرد؟
با ما همراه باشید و اگر تجربه کار با این دستگاههای جذاب دنیای صوت را داشتهاید از نظرات تجربیِ خود ما را آگاه کنید.
اسپیکر بلوتوثی چگونه کار میکنند؟
به طور کلی صرفنظر از تفاوت در اندازه، شکل و توان خروجی و امکانات ویژه برخی از این اسپیکرها، همگی در یک مورد مشترک هستند. نحوۀ اتصال آنها از طریق فناوری بلوتوث است. یک فناوری پرکابرد که امکان انتقال فایل و داده را بین دو دستگاه ممکن میسازد.
اولین کاری که باید بکنید معرفی دستگاه منبع به اسپیکر بلوتوثی است. فناوری بلوتوث بین منبعی که در دست دارید، مثلاً گوشی هوشمندتان و اسپیکر اتصال برقرار میکند و شما با پخش هر محتوایی که حاوی صوت است، میتوانید صدا را از طریق اسپیکر پخش کنید. اکثر اسپیکرهای بلوتوثی شناسۀ دستگاهِ منبع را بعد از اتصال شناسایی میکنند، آن را به خاطر میسپارند و به محض ملاقات دوباره، خیلی سریعتر بدون نیاز به معرفی به آن متصل میشوند.
در کنار پخش صدا، برخی از مدلها دارای میکروفون داخلی هستند و به شما امکان مکالمه صوتی و تصویری را از طریق یک منبع صدا فراهم میکنند.
دربارۀ فناوری بلوتوث چه میدانید؟
یک فناوری ارتباطی کوتاهبرد است که از امواج رادیویی UHF برای اتصال و انتقال داده بین دو دستگاه استفاده میکند. همانطور که میدانیم این فناوری کاربردهای فراوانی دارد. آن را در اکثر دستگاهها نظیر لپتاپها، گوشیهای هوشمند، پرینترها، دستههای بازی، موس و کیبورد، میکروفونها و اسپیکرها مشاهده میکنیم.
سازمان Bluetooth SIG واقع در واشنگتون آمریکا بر توسعۀ این فناوری نظارت میکند. این سازمان هیچ گونه محصولی تولید نمیکند و همچنین از تولیدکنندگان هیچ نفعی دریافت نمیکند. لوگوی آبیرنگ معروف بلوتوث در مالکیت این سازمان است و برای دریافت گواهینامه باید عضو این سازمان شد.
اولین فناوری Bluetooth 1.0 حدوداً به سال 1999 بازمیگردد. سال به سال فناوری برای بهبود سرعت و امنیت در کنار مصرف برق کمتر توسعه یافته است. نسخههای متعددی تولید شدهاند و اکنون پس از ژانویۀ 2020 در نسخۀ Bluetooth 5.2 به سر میبریم.
علت نامگذاری فناوری بلوتوث
بر اساس وبسایت رسمی سازمان SIG، نام بلوتوث به یک پادشاه دانمارکی برمیگردد که بین 935 تا 986 میلادی زیسته است. هارالد گورمسون دندان آبی باعث اتحاد دانمارک و نروژ در سال 958 میلادی شد. یکی از دندانهای مردۀ او جلوهای با رنگ آبی تیره و خاکستری داشت. به همین خاطر او را به نام دندانآبی Bluetooth صدا میکردند. ذکر این نکته علت نامگذاری را تکمیل میکند که اولین شرکتی که این فناوری را ارائه داده اریکسون Ericsson سوئدی است.
مزیتهای اسپیکر بلوتوثی
بیسیم بودن اولین چیزی است که در این اسپیکرها به چشم میخورد. توان خروجی بالا با وجود اندازههای کوچک، امکان برقراری تماس، قابلیت حمل آسان، قابلیت شارژ و اتصال سریع و بهروز به انواع دستگاههای هوشمند و قیمت مناسب از مزیتهای اساسی اسپیکرهای بلوتوثی هستند.
هرچند افراد با توجه به نیازهای خود به سراغ هرکدام از این ویژگیها میروند: برای برخی توان مهمتر از وزن است و برای برخی قابلیت حملِ بسیار آسان اساسیترین چیزی است که دنبال میکنند. برای برخی هم زمانِ شارژدهی بسیار حائز اهمیت است.
ایرادات رایج و مشترک در انواع اسپیکرها و دلایل آنها:
اسپیکر روشن نمی شود : مواردی که می تواند علت این مشکل باشد:کابل برق، فیوز، برد پاور و یا برد میکرو می باشد.
اسپیکر صدا ندارد یا بعد از مدتی صدای اسپیکر قطع میشود: خرابی برد پری آمپ، برد آمپلی فایر و یا کابل ورودی صدا از علل بروز این مشکل است.
نویز دارد یا بعد از مدتی نویز میگیرد : در این مواقع یکی از کابل ورودی ، برد پاور ، برد پری آمپ ، برد آمپلی فایر و یا بلندگوها ایراد دارند.
پورت AUX یا USB کار نمی کند: با چک کردن اتصال USB، قسمت تامین ولتاژ USB و برد میکرو علت خرابی مشخص خواهد شد .
ساب ووفر کار نمیکند: سوختگی بلندگوی ساب ووفر و یا سوختگی تقویت کننده بخش سابووفر علت خرابی است.
تیوتر کار نمیکند: سوختگی بلندگوی تیوتر و یا سوختگی تقویت کننده بخش تیوتر علت خرابی است
صفحه نمایش روشن نمیشود: علت روشن نشدن کل دستگاه و یا خرابی بخش کنترلر اسپیکراست .
پارگی و پوسیدگی فوم بلندگو ها: به دلیل صدای بلند ،ضربه و یا استهلاک فومها دچار خرابی و پارگی شده اند
داستان اولین اسپیکر بی سیم
البته داستان به پیش از تولد فناوری بلوتوث برمیگردد و 1994 بود که لاری شوتز Larry Schotz مخترع اولین اسپیکر بیسیم دیجیتال شد. در این سیستم ساده، فرستنده transmitter یک فرکانس رادیویی به گیرنده اسپیکر ارسال میکند. یک امپلیفایر ووفر Woofer را روشن میکند. سیگنالهای رادیویی پخش broadcast میشوند.
به خاطر تداخلی که فرکانسهای پایین دچار میشدند این فناوری چندان دیرپا نبود. با ظهور بلوتوث توسط اریکسون Ericsson، دنیای اسپیکرهای بیسیم در اختیار این فناوری قرار گرفت. اتصال سریع، آسان و بدون تداخل در کنار بُرد بسیار خوب از قابلیتهای ویژۀ فناوری بلوتوث نسبت به اولین مدلهای اسپیکر بی سیم بود.
چگونه یک اسپیکر بلوتوثی مناسب انتخاب کنم؟
برای پاسخ به این سوال بهتر است به از خودمان سوالاتی بپرسیم. همانطور که گفته شد افراد با توجه به نیازی که دارند در پی اسپیکرهای بلوتوثی متفاوتی میروند. خصوصیات اساسی که انتظار دارید چه مواردی هستند؟
اولین مسئله بودجهای است که برای خرید کنار گذاشتهاید. همانند تمام دستگاههای دیجیتال اسپیکرهای بلوتوثی در محدودۀ قیمتی متفاوتی قرار دارند. دومین مسئله توان خروجی آن است. آیا موسیقی به روز گوش میدهید؟ پس بهتر است حتماً در کنار توان خروجی برای کیفیت آن اهمیت بالایی قائل شوید. آیا برای شما قابلیت تماس مهم است؟ سراغ آنهایی را بگیرید که از میکروفون built-in برخوردار هستند. در کنار تمام این موارد میتوان به اندازه و وزن توجه داشت؛ به هرحال برای برخی افراد این ویژگی بسیار حائز اهمیت است.
تا اینجا با انواع و ساختار اسپیکرهای بلوتوثی آشنا شدید. بهتر است برویم سراغ نمونههای شاخص این اسپیکرها! آمادهاید؟
کوچولوهای پرقدرت
برند JBL از نامهای شناخته شده در دنیای اسپیکر و هدفون است. اسپیکر بلوتوثی JBL JR POP با 120 گرم وزن و ظاهری بسیار جذاب یکی از مواردی است که در کنار قابل حمل بودن حجم صدای بالایی دارد و به یک باتری 600 میلیآمپر مجهز است. این اسپیکر بلوتوثی 3 واتی تا 5 ساعت به شما اجازه پخش موسیقی را میدهد. نسخۀ بلوتوث 4.2 یک اتصال سریع و با بُرد خوب برای کاربر خود فراهم کرده است. با توجه به اینکه JBL این مدل را مناسب کودکان معرفی کرده است از فناوری ضدآب IPX7 برخوردار است تا خیال شما از این بابت راحت باشد. این مدل از میکروفون برخوردار نیست و در نتیجه امکان برقراری تماس برای کاربر فراهم نیست.
اگر به دنبال یک گزینه قابل حمل با قیمت مناسبتر، وزن بسیار سبک 52 گرمی و امکان برقراری تماس هستید سراغ شرکت شیائومی را بگیرید. اسپیکر بلوتوثی شیائومی مدل AI MDZ-28-DE Mini Portable با توان خروجی 2 وات و صدای باس درخوری که دارد میتواند گزینهای بسیار مناسب برای علاقهمندان به کوچولوهای پرقدرت باشد. برای خرید این محصول به راحتی وارد سایت دیدنگار شوید و سفارش خود را از طریق صفحه اختصاصیاش ثبت کنید.
یکی دیگر از مدلهای جذاب قابل حمل که البته وزن بالاتری نسبت به دو مدل قبلی دارد یک غول گرانقیمت است. اسپیکر بلوتوث Phonum از شرکت معتبر بیرداینامیک beyerdynamic یک گزینۀ ویژه است. این اسپیکر بلوتوث 450 گرمی یک مدل حرفهای است. پخش صدای به صورت 360 درجه و همچنین دریافت صدا توسط میکروفون سه کپسوله با صدای فراگیر 360 درجه برای انواع تماس صوتی و ویدیویی از مشخصاتِ ویژه این اسپیکر بلوتوث نسخه 4.2 است. حداکثر برد 10 متری دارد.
البته phonum beyerdynamic به خاطر فناوری حذف پژواک و نویز محیط برای جلسات در سطح بالا سازگار شده است. در سه حالت میتوان میکروفون را تنظیم کرد. میتوان صدا را از یک شخص خاص دریافت کرد، صدا را از سخنران دریافت کرد یا به صورت 360 درجه از یک نشست دریافت کرد. باتری قدرتمند 2600 میلیآمپر حدوداً 12 ساعت به کاربر خود سرویس میدهد.
اندازۀ متوسط قابل حمل با امکانات ویژه
مدلهای بسیار متنوعی در این رده وجود دارند که به دو مورد اشاره میکنیم. یکی از این موارد که در بازار ایران بسیار به آن برمیخوریم اسپیکر بلوتوثی مدل JBL TG 113 است. این اسپیکر بلوتوثی در سطح متوسط و رنگهای بسیار متنوعی قابل تهیه است. 800 گرم وزن دارد و با 3-4 ساعت شارژ به شما 12 ساعت سرویس میدهد. علاوه بر بلوتوث از طریق کابل AUX و همچنین USB Flash نیز میتوان صدا را پخش کرد. دارای میکروفون داخلی جهت پاسخگویی به تماس تلفنی نیز وجود دارد.
اگر کیفیت صدا برای شما حیاتی است از این گزینه صرفنظر کنید و سراغ اسپیکر بلوتوثی JBL Charge 3 را بگیرید. البته قیمت به شدت بالاتر میرود که هاج و واج خواهید ماند. کیفیت صدا چیزی است که معمولاً قیمت اسپیکرهای بلوتوثی را مشخص میکند. این اسپیکرها باب دل خورههای موسیقی است.
اسپیکر بلوتوثی JBL Charge 3 نسبت به مدل پیش فقط امکان اتصال USB Flash را ندارد. از مشخصات ویژه این مدل باتری قدرتمند 6000 میلیآمپری است. همچنین میتوان چندین دستگاه همخانواده را به هم متصل کرد و صدا را به صورت همزمان از آنها پخش کرد. واقعاً هیجانانگیز است.
مدت 3-4 ساعت آن را شارژ کنید و 20 ساعت از آن کار بکشید. این زمان فوقالعاده است. کیفیت و قدرت صدای این اسپیکر بلوتوثی پرقدرت شما را شگفتزده خواهد کرد. با توانی که باتری این اسپیکر بلوتوثی دارد، حتی میتوانید گوشی همراه خود را در مواقع ضروری شارژ کنید.
مدلهایی با ظاهری عجیب و غریب
یکی از این اسپیکرهای بلوتوثی HiFi Rock Speaker است. مجهز به یک امپلیفایر با فناوری بالا است. 60 وات توان خروجی و 3600 گرم وزن دارد که بیشتر یک نمونه رومیزی به شمار میآید. ظاهری شبیه یه یک سنگ از جنس پلاستیک با کیفیت ABS داشته و روکشی از آلومینیوم آن را ساخته پرداخته کرده است. از استاندارد ضدآب IP65 برخوردار است. البته با توجه به توان خروجی و استحکام، به عنوان یک اسپیکر بلوتوثی برای محیطهای بیرون outdoor کاربرد وسیعی پیدا کرده است.
یکی دیگر از این مدلهای عجیب و غریب ظاهری شبیه به سر یک سگ دارد. البته Dog Shaped Creative Speaker جز ردههای متوسط اما با کیفیت به شمار میآید. این مدل هم طرفداران ویژه خود را دارد و با ظاهر عجیب و غریباش به محبوبیت رسیده است.
معرفی این مدلها به شما کمک میکند تا با دید بازتری اقدام به خرید کنید. اگر در خرید اسپیکر بلوتوثی قابل حمل مردد هستید، میتوانید بودجه و نیاز خود را با مشاوران ما در میان بگذارید تا شما را به سرعت به نتیجه برسانند. همچنین برای مقایسه محصولات میتوانید به دسته بندی اسپیکر بروید و انواع و مدلهای مختلف را بررسی کنید. برای چند نکته پایانی تا انتهای متن با ما همراه باشید.
اسپیکر بلوتوثی در دنیایی پر از محصول
آنقدر محصولات این حوزه تنوع بالایی دارد که ذکر موارد مختلف خارج از حوصلۀ این متن است. سعی شد که به صورت خلاصه به برخی از مدلها اشاره شود تا به دیدی بهتر از این دنیای پر از محصول برسید. باید بدانیم که کیفیت صدای بلوتوث در این سطح تفاوتی با اتصال کابلی ندارد.
پیشنهاد میکنیم بعد از مشخص کردن بودجه، برای تهیۀ محصول مناسب به چند نکتۀ اساسی توجه کنید:
آیا میخواهید با اسپیکر بلوتوثی مکالمه هم داشته باشید؟ موارد با میکروفون داخلی را تهیه کنید.
وزن و ابعاد آن چقدر مهم است؟ قابل حمل بودن چقدر برایتان مهم است؟
اگر برای مکان به خصوصی آن را تهیه میکنید به طراحی آن دقت کنید.
کیفیت صدا چقدر برای شما اهمیت دارد؟ اسپیکرهای بلوتوثی باکیفیت قیمت بالایی دارند.
استحکام و ضدآب بودن برای شما مهم است؟ اگر طبیعتگرد هستید، حتماً به این مورد دقت کنید.
شما طرفدار کدام نوع از اسپیکرها هستید؟
همانطور که گفتیم، در دنیای محصولات دیجیتال، اسپیکرهای بلوتوثی متنوعی وجود دارد. از نظر ظاهری گرفته تا کیفیت صدا چندین گزینه برای انتخاب خواهید داشت. مهمترین گزینه در ابتدا بودجه شماست و خوشبختانه باید بگوییم، با هر بودجهای میتوانید یک اسپیکر تهیه کنید. اسپیکرهای با کیفیت صدای بهتر در دسته رده بالا قرار میگیرند و خب کیفیت بهتری دارند. اگر به دنبال اسپیکرهای ارزانقیمتتر هستید، به دنبال مدلهای بدون میکروفون بروید. اگر دائماً در سفر و طبیعت هستید، بهتر است از میان مدلهای ضدآب یک گزینه را انتخاب کنید.
شما چه تجربهای در این زمینه دارید؟ به نظر شما بهترین اسپیکر بلوتوثی چه قابلیتهایی دارد؟ اصلاً طرفدار اسپیکرهای بلوتوثی هستید یا مدلهای کابلی را ترجیح میدهید؟ امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات کافی از اسپیکرهای بلوتوثی کسب کرده باشید. این مقاله میتواند برای دوستانتان هم کارآمد باشد. خوشحال میشویم نظرات خود را برای ما بنویسید و این مقاله را به اشتراک بگذارید.