گرما زدگی چیست؟ چگونه گرمازده نشویم؟

یکی از مشکلاتی که این روزها و در این هوای گرم کشور ممکن است با ان روبرو شویم ،گرما زدگی است .گرمازدگی وضعیتی است که در اثر گرمای بیش از حد بدن شما ایجاد می شود که معمولاً در نتیجه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض یا فعالیت بدنی در دمای بالا است. گرمازدگی،  این جدی ترین شکل آسیب گرمایی، می تواند در صورتی رخ دهد که دمای بدن شما به 104 فارنهایت (40 درجه سانتیگراد) یا بالاتر برسد.

 

این عارضه بیشتر در ماه های تابستان دیده می شود. گرمازدگی نیاز به درمان اورژانسی دارد. گرمازدگی درمان نشده می تواند به سرعت به مغز، قلب، کلیه ها و ماهیچه ها آسیب برساند. هرچه درمان طولانی‌تر به تعویق بیفتد، آسیب بدتر می‌شود و خطر عوارض جدی یا مرگ را افزایش می‌دهد. در ادامه با مجله سیب ما همراه باشید تا با راهکار های گرمازده نشدن آشنا شویم.

چگونه گرمازده نشویم؟

علائم

علائم و نشانه های گرمازدگی عبارتند از:

دمای بدن بالا: دمای هسته بدن 104 فارنهایت (40 درجه سانتیگراد) یا بالاتر، که با دماسنج مقعدی به دست می آید، علامت اصلی گرمازدگی است.

تغییر وضعیت ذهنی یا رفتار: گیجی، بی قراری، گفتار نامفهوم، تحریک پذیری، هذیان، تشنج و کما همگی می توانند ناشی از گرمازدگی باشند.

تغییر در تعریق : در گرمازدگی ناشی از هوای گرم، پوست شما با لمس گرم و خشک می شود. با این حال، در گرمازدگی ناشی از ورزش شدید، ممکن است پوست شما خشک یا کمی مرطوب شود.

حالت تهوع و استفراغ : ممکن است در معده خود احساس بیماری کنید یا استفراغ کنید.

پوست برافروخته : با افزایش دمای بدن ممکن است پوست شما قرمز شود.

تنفس سریع :  تنفس شما ممکن است سریع و کم عمق شود.

ضربان قلب سریع : نبض شما ممکن است به میزان قابل توجهی افزایش یابد زیرا استرس بار گرمایی زیادی بر قلب شما وارد می کند تا به خنک شدن بدن شما کمک کند.

سردرد :  ممکن است سر شما ضربان داشته باشد.

علل گرمازدگی :

قرار گرفتن در معرض یک محیط گرم :  در یک نوع گرمازدگی که گرمازدگی بدون فشار (کلاسیک) نامیده می شود، قرار گرفتن در یک محیط گرم منجر به افزایش دمای مرکزی بدن می شود. این نوع گرمازدگی معمولاً پس از قرار گرفتن در معرض هوای گرم و مرطوب، به ویژه برای دوره های طولانی، رخ می دهد. اغلب در افراد مسن و در افراد مبتلا به بیماری مزمن رخ می دهد.

فعالیت شدید : گرمازدگی ناشی از افزایش دمای مرکزی بدن ناشی از فعالیت بدنی شدید در هوای گرم است. هر فردی که در هوای گرم ورزش می کند یا کار می کند، ممکن است دچار گرمازدگی ناشی از فعالیت شود، اما اگر به دمای بالا عادت نداشته باشید، به احتمال زیاد رخ می دهد.

هر یک از شرایط زیر می تواند موجب گرما زدگی شما بشود:

پوشیدن لباس اضافی که از تبخیر عرق و خنک شدن بدن شما جلوگیری می کند .

نوشیدن الکل، که می تواند بر توانایی بدن برای تنظیم دمای بدن شما تأثیر بگذارد.

کم آبی بدن با ننوشیدن آب کافی برای جبران مایعات از دست رفته در اثر تعریق نیز در گرما زدگی تاثیر دارد.

چگونه گرمازده نشویم؟

عوامل خطر

هر کسی ممکن است دچار گرمازدگی شود، اما عوامل متعددی خطر ابتلا به آن را افزایش می‌دهند:

سن :  توانایی شما برای مقابله با گرمای شدید به قدرت سیستم عصبی مرکزی شما بستگی دارد. در افراد بسیار جوان، سیستم عصبی مرکزی به طور کامل توسعه نیافته است و در بزرگسالان بالای 65 سال، سیستم عصبی مرکزی شروع به زوال می کند، که باعث می شود بدن شما کمتر بتواند با تغییرات دمای بدن مقابله کند. هر دو گروه سنی معمولاً در هیدراته ماندن مشکل دارند که این نیز خطر را افزایش می دهد.

ورزش در هوای گرم. آموزش نظامی و شرکت در ورزش هایی مانند فوتبال یا مسابقات دویدن طولانی مدت در هوای گرم از جمله شرایطی است که می تواند منجر به گرمازدگی شود.

قرار گرفتن ناگهانی در هوای گرم. اگر در معرض افزایش ناگهانی دما، مانند موج گرمای اوایل تابستان یا سفر به آب و هوای گرم‌تر، قرار بگیرید، ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های مرتبط با گرما باشید.

فعالیت را حداقل برای چند روز محدود کنید تا به خودتان اجازه دهید تا با تغییر سازگار شوید. با این حال، تا زمانی که چندین هفته دمای بالاتر را تجربه نکرده باشید، ممکن است همچنان خطر گرمازدگی را افزایش دهید.

کمبود تهویه مطبوع : فن ها ممکن است احساس بهتری در شما ایجاد کنند، اما در هوای گرم پایدار، تهویه مطبوع موثرترین راه برای خنک کردن و کاهش رطوبت است.

داروهای خاص : برخی از داروها بر توانایی بدن شما برای هیدراته ماندن و پاسخ به گرما تأثیر می گذارند. اگر داروهایی مصرف می‌کنید که رگ‌های خونی شما را باریک کرده (مقدارهای عروقی)، فشار خون را با مسدود کردن آدرنالین (بتابلوکرها) تنظیم  و سدیم و آب بدنتان را از بین می‌برند  و همچنین (ادرارها)، یا علائم روانپزشکی را کاهش می‌دهند، در هوای گرم مراقب باشید.

محرک های اختلال کمبود توجه / بیش فعالی(  ADHD  ) و محرک های غیرقانونی مانند آمفتامین ها و کوکائین نیز شما را در برابر گرمازدگی آسیب پذیرتر می کند.

برخی از شرایط سلامتی : برخی از بیماری های مزمن، مانند بیماری قلبی یا ریوی، ممکن است خطر گرمازدگی را افزایش دهند. همینطور چاق بودن، کم تحرکی و سابقه گرمازدگی قبلی.

عوارض

گرمازدگی بسته به مدت زمان بالا بودن دمای بدن می تواند منجر به عوارض متعددی شود. عوارض شدید عبارتند از:

آسیب اندام های حیاتی :  بدون واکنش سریع به کاهش دمای بدن، گرمازدگی می‌تواند باعث تورم مغز یا سایر اندام‌های حیاتی شما شود و احتمالاً منجر به آسیب دائمی شود.

مرگ : بدون درمان سریع و کافی، گرمازدگی می تواند کشنده باشد.

راههای پیشگیری از گرمازده شدن

پیشگیری

گرمازدگی قابل پیش بینی و پیشگیری است. برای جلوگیری از گرمازدگی در هوای گرم این اقدامات را انجام دهید:

لباس های گشاد و سبک بپوشید. پوشیدن لباس های اضافی یا لباس های سنگین به بدن شما اجازه خنک شدن مناسب نمی دهد.

در برابر آفتاب سوختگی محافظت کنید. آفتاب سوختگی بر توانایی بدن شما برای خنک کردن تأثیر می گذارد، بنابراین با یک کلاه لبه پهن و عینک آفتابی از خود در خارج از منزل محافظت کنید و از یک کرم ضد آفتاب با طیف وسیع با SPF حداقل 15 استفاده کنید. کرم ضد آفتاب را سخاوتمندانه بمالید و هر دو ساعت یکبار تجدید کنید .

مایعات فراوان بنوشید. هیدراته ماندن به بدن شما کمک می کند تا عرق کند و دمای بدن را در حالت طبیعی حفظ کند.

اقدامات احتیاطی بیشتری را با برخی داروها انجام دهید. اگر داروهایی مصرف می کنید که می توانند بر توانایی بدن شما برای هیدراته ماندن و دفع گرما تأثیر بگذارند، مراقب مشکلات مربوط به گرما باشید.

هرگز کسی را در ماشین پارک شده رها نکنید. این یک علت شایع مرگ و میر ناشی از گرما در کودکان است. وقتی در زیر آفتاب پارک می‌شوید، دمای ماشین شما می‌تواند در عرض 10 دقیقه 20 درجه فارنهایت (بیش از 11 درجه سانتیگراد) افزایش یابد.

رها کردن شخصی در ماشین پارک شده در هوای گرم بی خطر نیست، حتی اگر شیشه ها ترک خورده یا ماشین در سایه باشد. وقتی ماشین شما پارک است، آن را قفل نگه دارید تا از ورود کودک به داخل جلوگیری شود.

در گرمترین قسمت های روز راحت باشید. اگر نمی توانید در هوای گرم از فعالیت های شدید اجتناب کنید، مایعات بنوشید و به طور مکرر در یک مکان خنک استراحت کنید. سعی کنید برای بخش‌های خنک‌تر روز، مانند صبح زود یا عصر، ورزش یا کار فیزیکی را برنامه‌ریزی کنید.

مدت زمان قرار گرفتن در گرما برای کار یا ورزش را محدود کنید تا زمانی که به آن عادت کنید. افرادی که به هوای گرم عادت ندارند، به ویژه در معرض بیماری های مربوط به گرما هستند. ممکن است چندین هفته طول بکشد تا بدن شما با هوای گرم سازگار شود.

اگر در معرض خطر بیشتر هستید مراقب باشید. اگر دارو مصرف می کنید یا شرایطی دارید که خطر ابتلا به مشکلات مربوط به گرما را افزایش می دهد، از گرما اجتناب کنید و در صورت مشاهده علائم گرمازدگی سریع عمل کنید. اگر در یک رویداد ورزشی شدید یا فعالیت در هوای گرم شرکت می کنید، مطمئن شوید که در صورت گرما خدمات پزشکی اورژانس در دسترس است

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید